fbpx

17.04.2020

Tässä ovat vuoden kahvivaikuttajat

Helsinki Coffee Festivalilla valittiin kolmatta kertaa vuoden kahvivaikuttajat. Kahviammattilaiset ja -fanit saivat ehdottaa Helsinki Coffee Festivalin nettisivuilla vuoden kahvivaikuttajaa. Kriteerinä oli, että ehdotettu henkilö on tehnyt tärkeää työtä suomalaisen kahvikulttuurin eteen viimeisen vuoden aikana. Henkilöehdotuksia tuli yhteensä 24 kappaletta ja kaikki ehdokkaat olivat yleisöäänestyksessä 9.4.-17.4.2020. Vuoden kahvivaikuttajaäänestyksessä annettiin 3259 ääntä.

Lappeenrantalaisen pienpaahtimon Lehmus Roasteryn perustaja Arttu Muukkonen sai äänistä 26 prosenttia. Muukkonen voitti äänestyksessä Pauligin Inkun eli Pauligin kahvilähettilään Iinaroosa Kanthin, joka sai 19 prosenttia äänistä. Kolmanneksi tullut helsinkiläisen pienpaahtimo Kaffa Roasteryn Jasu Sohlberg sai 12 prosenttia äänistä.

Vuoden kahvivaikuttaja

  1. Arttu Muukkonen, Lehmus Roastery
  2. Pauligin Inkku, Paulig
  3. Jasu Sohlberg, Kaffa Roastery
vuoden-kahvivaikuttaja-helsinki-coffee-festival
Vuoden kahvivaikuttaja Arttu Muukkonen

”Karjalasta kajahtaa! Hienoa, että kahvivaikuttajia tulee muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta ja kiva huomata erikoiskahviskenen levittäytyvän ympäri Suomen. Olemme täällä idässä tehneet kovasti töitä erikoiskahvin eteen ja mahtavaa, että se resonoituu nyt äänestyksessä. Olemme Lehmus Roasteryssa vakiinnuttaneet paikkamme ja haluamme tulevaisuudessakin olla mukana kehittämässä kahvikulttuuria”, iloitsee tuore vuoden kahvivaikuttaja Arttu Muukkonen.

Näin Muukkosta äänestäneet perustelivat valintaansa:

”Uudistuva, kahvilakulttuuria rikastava ja asiakkaisiin yhteyttä pitävä kahvilan & paahtimon pitäjä.”

”Tuonut puhuttelevan ja kuluttajalle suunnatun markkinoinnin pienpaahtimoskeneen!”

”Positiivista asennetta huokuva, inspiroiva oman tien kulkija sekä kahvikulttuurin suunnannäyttäjä. Lehmus Roastery ei ole vain kahvia vaan se on elämäntapa. Kuppi Pusupuistoa saa synkänkin päivän paistamaan!

Onnea voittajille ja kiitos äänestäneille! Suomen paras paahtimo ja kahvila –äänestys on käynnissä vielä sunnuntaihin 19.4. klo 15 asti. Muistathan antaa äänesi myös siellä.

Tilaa uutiskirje