fbpx

19.04.2020

Tässä ovat Suomen parhaat kahvilat ja paahtimot

Kansa on puhunut: tässä ovat Suomen parhaat kahvilat ja paahtimot

Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali piti järjestää viikonloppuna 17.-19. huhtikuuta Helsingin Kaapelitehtaalla, mutta tapahtuma peruttiin koronapandemian takia. Tapahtuma järjesti kuitenkin Suomen paras paahtimo ja kahvila sekä vuoden kahvivaikuttaja -äänestykset verkossa. Paahtimo ja kahvila palkittiin neljättä ja kahvivaikuttaja kolmatta kertaa.

Helsinki Coffee Festivalin nettisivuilla oleviin äänestyksiin vastasi yli 5000 ihmistä, vuoden kahvivaikuttajassa ääniä annettiin yli 3000 ja Suomen paras paahtimo ja kahvila -äänestyksessä oli lähes 2000 vastaajaa.

”Vaikka Helsinki Coffee Festival jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi, tapahtuma elää somekanavissamme ja verkossa. Halusimme järjestää tapahtumaviikonloppuna nämä äänestykset ja on ollut mukava huomata, että ihmiset ovat äänestäneet aktiivisesti Suomen parasta paahtimoa, kahvilaa sekä vuoden kahvivaikuttajaa”, iloitsee tapahtuman järjestäjä Maija Kestilä.

Parhaat paahtimot ja kahvilat

Tapahtuman nettisivuilla toteutetussa kyselyssä* yleisö pääsi äänestämään Suomen parasta kahvilaa ja paahtimoa. Parhaimman kahvilan tittelin vei Lappeenrannassa sijaitseva Satamatie 6 ja paahtimon Lehmus Roastery. Lappeenrantalainen pienpaahtimo Lehmus Roastery on ollut yleisön kestosuosikki ja keräsi tänäkin vuonna jättimäärän ääniä. Lehmus Roastery on voittanut Suomen parhaan paahtimon yleisöäänestyksissä myös vuonna 2017 ja 2018.

Viime vuonna parhaana kahvilana palkittiin Helsingissä sijaitseva Kaffa Roastery ja Suomen parhaaksi paahtimoksi valittiin Tolkkisissa sijaitseva Robert Paulig Roastery.

Suomen paras paahtimo ja kahvila
Lehmus Roastery on Suomen paras paahtimo ja kahvila. Kuva: Paavo Pykäläinen

Suomen paras kahvila

  1. Satamatie 6, Lappeenranta
  2. Kaffa Roastery, Helsinki
  3. Makea Coffee, Lappeenranta

Suomen paras paahtimo

  1. Lehmus Roastery, Lappeenranta
  2. Kaffa Roastery, Helsinki
  3. Makea Coffee, Lappeenranta

”Karjalasta kajahtaa! Olemme täällä idässä tehneet kovasti töitä erikoiskahvin eteen ja mahtavaa, että se resonoituu nyt äänestyksessä. Olemme Lehmus Roasteryssa vakiinnuttaneet paikkamme ja haluamme tulevaisuudessakin olla mukana kehittämässä kahvikulttuuria”, iloitsee Lehmus Roasteryn perustaja Arttu Muukkonen.

Tapahtumassa järjestettävä vuoden suodatinkahvi, espresso, musta tee ja vihreä tee -kilpailu järjestetään myöhemmin, kun koronatilanne sen sallii.

Helsinki Coffee Festival järjestetään jälleen keväällä 2021.

*Helsinki Coffee Festivalin Suomen paras kahvila ja paahtimo -kysely toteutettiin tapahtuman nettisivuilla tammi-huhtikuussa 2020 ja siihen vastasi  1854 ihmistä. Vuoden kahvivaikuttaja -ennakkoehdotuskysely toteutettiin Helsinki Coffee Festivalin nettisivuilla 13.2.-9.4.2020 ja siihen vastasi 70 ihmistä. Finaaliäänestys toteutettiin 24 henkilön kesken 9.4.-17.4.2020 ja äänestys keräsi 3259 ääntä. Kaikki kyselyt toteutettiin Surveypal-kyselyalustalla.

Tilaa uutiskirje