fbpx

Vuoden 2022 kahvi- ja teekilpailut

Suositut kahvi- ja teekilpailut tulevat taas! Kaikki kahvi- ja teekilpailut pidetään perjantaina 22.4. ja tuomarit maistelevat kahveja ja teetä sokkona erillisessä tilassa tapahtumassa. Te valmistatte kahvit/teet osastollanne ja vapaaehtoiset hakevat ne teille etukäteen ilmoitettuna aikana osastoltanne.

Kahvikilpailun tarkat ajat ilmoitetaan keskiviikkona 20.4.

Tapahtumassa järjestetään myös vuoden kahvivaikuttaja ja vuoden paahtimo kilpailut.

SUODATINKAHVIKILPAILU

Mikäli haluatte osallistua  vuoden suodatinkahvikilpailuun, ilmoitattehan kahvin 8.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen hello@helsinkicoffeefestival.com.

Suodatinkahvin kilpailukahvit valmistetaan osastolla itse, valmistustapa on vapaa. Vapaaehtoisemme hakevat kilpailukahvin osastoltanne tiettynä aikana, jonka ilmoitamme teille.

Tuomarit maistelevat kahvit sokkona. Suodatinkahvit arvioidaan makeuden, tasapainon, jälkimaun sekä yleisarvosanan perusteella. Mikäli joku kahvi  saa samat pisteet, tuomaristo äänestää voittajan. Voittaja julkistetaan ja voittajille ilmoitetaan heti pisteiden laskun jälkeen tapahtumassa.

Huomioittehan, että kilpailussa hyvin pärjääville kahveille on ollut joka vuosi voittajien julkistamisen jälkeen runsaasti kysyntää ja siksi kisaan osallistuvaa kahvia tuleekin olla myynnissä Suomen markkinoilla reilusti.

ESPRESSOKILPAILU

Onko teillä espressokone käytettävissä omalla osastolla? Jos ei ja haluatte osallistua vuoden espressokilpailuun, ilmoitattehan siitä meille pikimmiten helllo@helsinkicoffeefestival.com

Kahvi arvioidaan lomakkeeseen, jossa arvioidaan:

Makeus 4-10 pistettä
Tasapaino 4-10 pistettä
Jälkimaku 4-10 pistettä
Yleisarvosana 4-10 pistettä
Yhteispisteet: (minimi 16, maksimi 40)

Lähetäthän kahvin tiedot 8.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen hello@helsinkicoffeefestival.com. Tarvitsemme kahvin tiedot etukäteen, jotta meillä on oikeat tiedot kaikista kisakahveista esimerkiksi tiedotusta varten.

MUSTA JA VIHREÄ TEE

Musta ja vihreä tee valmistetaan osastolla itse, valmistustapa on vapaa. Vapaaehtoiset hakevat kilpailuteen osastoltanne tiettynä aikana, jonka ilmoitamme teille. Pidättehän huolta siitä, että tee on valmis etukäteen sovittuna aikana.

Tuomme teille myös kilpailukupit (4 annosta), johon teen voi valmistaa. Kupit on numeroitu ja tuomarit maistelevat teet sokkona.

Lähetäthän teen tiedot 8.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen hello@helsinkicoffeefestival.com.

VUODEN NUORI KAHVIVAIKUTTAJA

Vuoden kahvivaikuttaja -kilpailu järjestetään tänä vuonna nuori kahvivaikuttaja -teemalla. Haluamme rohkaista nuoria kahvialalla työskenteleviä tai kahvista kiinnostuneita astumaan esiin ja kuulla millaisia ihmisiä meillä Suomessa kahvin parissa työskentelee ja vaikuttaa. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä meille video, jonka julkaisemme @helsinkicoffeefestival Instagram-tilillämme. Äänestys tapahtuu somessa sekä yleisöäänestyksellä kolmesta finalistista tapahtumassa. Voittajat julkistetaan sunnuntaina 24.4. klo 17.30-18.

Kilpailuun voi osallistua alle 35-vuotiaat kahvialalla työskentelevä tai kahvista kiinnostuneet henkilöt. Mikäli siis sinä tai joku porukastanne sopii tähän kuvaukseen, laittakaa ihmeessä sanaa eteenpäin ja videoita tulemaan!

Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät täältä.

VUODEN PAAHTIMO

Vuoden paahtimo valitaan viime vuosien tapaan paahtimopitchauksen, yleisöäänestyksen ja vuoden kahvi ja espressokilpailussa pärjäämisen mukaan. Tapahtumassa lavalla toteutettavassa paahtimopitchauksessa paahtimot pääsevät kertomaan raadille, miksi he ovat vuoden kahvipaahtimo. Pitchaus tapahtuu lauantaina 23.4. klo 15-16.

Raadin jäsenet antavat pisteet jokaiselle osallistuvalle paahtimolle. Lisäksi tapahtuman kävijät saavat äänestää koko tapahtuman ajan yleisöäänestyksessä voittajasuosikkiaan. Vuoden paahtimo palkitaan tapahtumassa sunnuntaina 24.4. klo 17.30-18.